Nieuws

Laten we kweken uit duiven die een “perfect navigatiesysteem” hebben!!!

Veel liefhebbers vragen zich nog steeds af welke vogels ze moeten fokken? Gemakkelijke toegang door technologie lijkt niet veel te helpen. Prachtige en aantrekkelijke stambomen stelen de blik van de koper en “grote namen” zijn aantrekkelijker dan ooit. Ondanks dit zijn de teleurstellingen groter dan ooit en veel te vaak blijkt de “gouden gans” gewoon een gewone kraai te zijn.

Dus wat zou er echt toe doen voor een liefhebber? Wat zouden we moeten kijken bij het kopen van duiven? Ten eerste, moeten we kijken naar de competitie!!! Hoe groter, hoe beter! Het gaat niet alleen om het aantal, maar ook om wie deel uitmaakt van de competitie. Hoeveel “grote namen” staan er in die ranking? Ten tweede moeten we kijken naar het gezin van de winnaar! Heeft hij nog andere broers en zussen die ook kampioenen zijn?

Ten derde, naar de snelheid van de wedstrijden en vooral naar hoeveel moeilijke wedstrijden de duif heeft gehad! Of hij alleen terug is gekomen of hij samen met de vlucht aankwam en geluk had.

Vierde, moeten we kijken naar het navigatiesysteem van de duif en zijn familie. Er bestaat nog steeds geen consensus over hoe duiven “navigeren”. Hoe weten ze hoe ze thuis moeten komen? Er zijn verschillende theorieĂ«n, maar er is nog steeds niets bevestigd. Het is waarschijnlijk een set organen die helpen bij de oriĂ«ntatie. Maar wat we zeker weten is dat sommige duiven zich beter oriĂ«nteren dan anderen, en er zijn duiven die zich helemaal niet kunnen oriĂ«nteren!!!

Daarom moeten we dit criterium introduceren bij de selectie bij het kopen van duiven!!! Hoeveel wedstrijden heeft de duif gevlogen? Hoeveel heeft hij gewonnen, hoeveel was hij onder de eersten en vooral hoeveel zware wedstrijden had hij waar hij alleen aankwam. Het “navigatie” systeem wordt waarschijnlijk genetisch overgedragen en is daarom de moeite waard om in overweging te nemen.

Onthoud dat, in de economie van de wedstrijd, elke minuut telt en een paar extra seconden je een winnaar kunnen maken! Daarom moeten we elk aspect evalueren en de juiste duif kiezen.

Veel succes!!!