Nieuws

Voorbereidingen voor het komende seizoen!

We begin met het opstarten van de motoren… Er zijn nog twee maanden te gaan! In Roemenië starten de eerste officiële races op 1 mei. In andere Europese landen om ongeveer dezelfde tijd hebben andere landen al races. Voor degenen die al zijn begonnen, kunnen we alleen maar een vluchtschema aanraden vanaf diegene die gevonden worden op onze website.

Voor degenen die wachten op het seizoen, zouden we wat nuttige tips hebben:

 1. Zorg ervoor dat je hok droog, luchtig en licht is. Het is misschien wel de meest belangrijke factor voor succes.
 2. Controleer de duiven of ze gezond zijn door ze te testen bij een dierenarts om het seizoen klaar te maken.
 3. Fitness is essentieel. Veel duiven worden verloren aan het begin van de race omdat ze na de release de verkeerde kant opgaan en niet de middelen hebben om weer naar huis terug te keren. De spieren zijn niet voorbereid op extra inspanning. Train geleidelijk, let op het weer en houd de fysieke conditie van duiven in de gaten. Het moet zichtbaar zijn!!!
  Stuur geen duiven naar races tenzij ze getraind zijn. Het seizoen is lang en de haast kan je resultaten verpesten.
 4. Supplementen zijn essentieel tijdens de periode voor de wedstrijdvoorbereiding.
  De spieren, niet gewend aan de inspanning gedurende de winter, moeten in vorm komen. De voorbereiding moet geleidelijk gemaakt worden, spierkoorts kan optreden en spierschade kan optreden. Elektrolit en Protein Plus van Cest Pharma zijn twee onmisbare producten in deze periode voor fitness.
  Amino Forte in drinkwater en Healthy Oil op granen zijn twee andere zeer nuttige producten.
 5. Stress!!! Denk eraan dat duiventraining, weduwschap, vervoer met de auto, stressfactoren zijn en stress verlaagt immuniteit. De effecten van stress kunnen gezien worden wanneer je de duiven voor de eerste keer in de mand stopt: vloeibare mest (diarree)! Dus de eerste tekenen van stress zijn darm, waarom de toediening van probiotica en prebiotica nodig is. Biotics bevat twee soorten probiotica: Bacillus Subtillis en Enterococcus Faecium maar ook prebiotica die voedsel voor probiotica zijn.

Alleen als we goed voorbereid zijn, kunnen we van de lange zomer vol met wedstrijden genieten!