Al ons werk gedurende het hele jaar heeft maar één doel: de duiven goed laten presteren op vluchten. We moeten ervoor zorgen dat duiven in goede conditie zijn: gezond en fit! Dit wordt bereikt door middel van de juiste zorg gedurende het hele jaar, maar vooral tijdens de vluchten. Het duivenbestand wordt hard gewerkt, met honderden kilometers gevlogen op één dag. Om de gezondheidstoestand perfect te houden, is het aan te raden om de duiven te testen op Chlamydia (ornithose), Salmonella, Stafylokokken, Trichomoniasis of darmparasieten voor het seizoen. Als er een ziekte is, moeten we de duiven behandelen en daarna hun darmflora herstellen met Biotics, gedurende een paar dagen. Commerciële kefir kan een goed hulpmiddel zijn om Biotics aan de korrels te kleven. Daarna duurt het 2-3 dagen om het lichaam te ontgiften van gifstoffen die zijn overgebleven van de behandeling, zelfs na de winter, en Detox Plus met Moor Actief is hiervoor de beste oplossing. De periode tussen de races is in te delen in 3 fasen: voorbereiding, herstel en ontgifting

VOORBEREIDING VAN DE DUIVEN

Het voer dat wordt gebruikt om de duiven voor te bereiden op wedstrijden is aangepast en verrijkt met energierijke ingrediënten zoals hennep, gepelde zonnebloem, koolzaad en saffraan. Er worden ook kleine zaden gebruikt als extra treats. Om de duiven tijdens deze periode te ondersteunen, worden supplementen aangeboden die bedoeld zijn om de duiven te voorzien van essentiële aminozuren, vetten en koolhydraten. Healthy Oil kan tot één dag voor de inkorving aan het voer toegevoegd worden als een aanvulling van essentiële oliën. Hoe langer de vluchten, hoe groter de vereiste vetreserve moet zijn, en duiven hebben 4-5 dagen nodig om de vetten uit de oliën te metaboliseren. Hiervoor gebruiken we uitgebalanceerde mengsels van oliën en emulgatoren die de lever helpen bij het proces van cellulair metabolisme. Fly Power wordt samen met Healthy Oil gebruikt om de duiven volledig voor te bereiden op de vlucht; dit conditioneringsproduct biedt absoluut alles wat de duif nodig heeft om goed voorbereid te zijn!

Impact is een product van Impact dat jodium, ijzer, Vitaminen B en andere unieke ingrediënten bevat. Deze ingrediënten helpen de duiven sneller te vliegen door de toevoer van zuurstof te verhogen en de stofwisseling te versnellen, waardoor alle stofwisselingsprocessen optimaal verlopen.

Gele druppels die de dag voor de inkorving toegediend worden, kunnen schone luchtwegen en trichomoniasis uit de nek van de duiven verdrijven. 1 druppel per duif dient toegevoegd te worden, op de snavel of korrels, vooral als er veel duiven zijn, wat een verschil kan maken in de vlucht. Zoals al aangetoond is, bevat Amino Forte aminozuren, elektrolyten, vitamines en koolhydraten, wat nuttig is tijdens wedstrijdenAl deze vetreserves worden tijdens de vlucht verbrand en l-carnitine is essentieel om dit te bereiken. Top Form is een supplement dat van duiven “vetverbrandende machines” maakt om energie te genereren. Het bevat carnitine en andere bestanddelen die de duif alle benodigdheden bieden om vetten om te zetten in energie. Dit product biedt niet alleen uitstekende leverondersteuning, maar helpt ook met het ondersteunen van de luchtwegen. Electrolyt van CEST, dat natriumbicarbonaat bevat dat als een anti-verzuring werkt en melkzuur uit de spieren verwijdert, kan spierkoorts verminderen. Toediening op de dag van inkorving biedt Het uiteindelijke doel! CEST Pharma Catalogue 2022 cest-pharma.com 11 ondersteuning tegen spierkoorts vooral voor vluchten met lossing de volgende dag. Blue Salt, het badzout met magnesium en natuurlijk anti-parasitair extract, is zeer nuttig tijdens het bereidingsproces. Het maakt duiven rustiger, ontspant spieren en zorgt ervoor dat het verenkleed zijdezacht wordt!

HET HERSTEL VAN DUIVEN

Het herstel van duiven is het belangrijkste moment na een vlucht. Na terugkomst is het essentieel dat de duiven koolhydraten en aminozuren binnenkrijgen voor een goede herstel. Een leverthee met bijenhoning, citroen, Biotics en Amino Forte is een echte energiebom die direct wordt geserveerd als de duiven thuiskomen. Op de eerste dag krijgen de duiven een lichte, maar verkwikkende maaltijd, zonder toevoegingen. In het tweede water dat wordt geserveerd, is het aan te raden Sanocest toe te voegen om niet alleen het water, maar ook het kropgezwel van de duif te reinigen van de bacteriën die ze onderweg hebben opgelopen. Op de avond van aankomst zorgt Yellow Drops direct voor een reiniging van het kopgebied (nek, snavel, neus) door 1 druppel op de snavel of korrels te geven, waardoor trichomoniasis en luchtweginfecties voorkomen worden. De volgende dag heeft het lichaam eiwitten nodig, dus voer licht voedsel zonder stimulerende zaden, zoals Knoflookolie of Oreganoolie met Protein Plus en Amino Forte in water (na zware wedstrijden) om het herstel te bevorderen. Sedo Plus, geproduceerd met natuurlijk artisjokextract en gember in combinatie met andere werkzame stoffen, helpt de lever te herstellen. Daarnaast is Blue Salt, ons badzout, buitengewoon effectief in het herstelproces van de duiven. Het bevat magnesium dat ontgiften

ONTGIFTEN

Met onze lichte voeding, waarop we ‘s ochtends en ‘s avonds Detox Plus en Moor Actief smeren, zorgen we voor een optimale ontgifting. ‘s Avonds zien we de uitwerpselen al klein en zwart, en de volgende ochtend zouden er naast perfecte uitwerpselen ook veel pluisjes in overvloed moeten vallen. Dit is het moment waarop de duiven hersteld, ontgift en klaargestoomd worden voor een nieuw avontuur! Hier begint de voorbereiding op de volgende race, waarmee we normaal gesproken winnen! Wanneer we lange vluchten vliegen, elke twee of drie weken, zullen deze etappes meer tijd in beslag nemen. Herstel duurt langer vanwege de hardheid van de races, en ontgiften kan twee of zelfs drie dagen duren, en wedstrijdvoorbereiding drie tot vijf dagen. In de dagen tussen deze etappes geven we de duiven schoon voer en schoon water of Sanocest om te ontgiften. Ook zullen we aan het begin van het seizoen geen volledig supplementenprogramma gebruiken. Tot 250 km zouden de duiven zonder veel extra conditionering moeten vliegen. Later voeren we geleidelijk supplementen in, wanneer de afstanden toenemen en de zwaarte van de vluchten toeneemt, zodat de duiven een goede recuperatie krijgen. Als we vanaf het begin alle middelen gebruiken, hebben we niets meer voor het einde van het seizoen, wanneer de beste duiven in de wedstrijd blijven en motivatie, conditie, gezondheid en training het verschil kunnen maken. Daarom moet de verstandige duivenmelker alles tot in detail plannen en een programma opstellen waarbij de vorm en conditie van het ene stadium naar het andere geleidelijk toenemen naarmate het seizoen vordert!

Wedstrijd-schema