kampioenen

Alin Rosu

ALIN ROȘU

Ik neem deel aan alle categorieën van duivensport, maar mijn favorieten zijn de Nationale Asduif, Fond en Marathon. Door de jaren heen heb ik op provinciaal, regionaal en landelijk niveau veel opmerkelijke resultaten behaald. Mijn doel is om elk jaar in de nationale top 10 te eindigen, en in de laatste jaren is me dat ook gelukt.

De duiven die deze prestaties behaalden zijn verplaatst naar mijn kweekhok, waardoor ik in staat ben om een lijn van duiven te vormen die in staat zijn om afstanden te vliegen van 100 tot 1000 km. Deze duiven zijn voornamelijk gericht op de categorieën Nationale Fond en Asduif, en komen voornamelijk uit mijn vriend Zeno Steinbinder in Duitsland.

Op mijn kweekhok heb ik de afgelopen periode ook duiven voor de marathoncategorie toegevoegd, van bekende liefhebbers uit ons land, maar ook uit het buitenland. Vanuit Roemenië heb ik duiven van ploegen als Magirescu & Ojog & Dorneanu, Ciobanu Bogdan, Huzu Alexandru en Digulescu Mădălin, en vanuit het buitenland kocht ik duiven van Jelle Jelema, Cor de Heijde, Ko Van Domellen, Etienne Meirlaen, Wim Muller en Verweij-De Haan.

Met de jaarlingen neem ik deel aan alle etappes, van 100 tot 1000 km. De duiven die voor Long Distance (Goud) spelen, gaan voor langeafstandsetappes, terwijl de rest van de jaarlingen de marathonvluchten en Nationaal Berlijn speelt. Jonge duiven nemen deel aan alle etappes van het vluchtplan, inclusief de fondvluchten. Vorig jaar behaalde ik in deze categorie de 2e plaats voor Arad County en met mijn nieuw gevormde team Pop & Roșu wonnen we de 1e plaats, met een jonge duif van mijn hok die enkele van de basiskwekers van mijn hok als oorsprong heeft, Turbo en Ferrari (vader van Lady).

CEST Pharma-producten worden het hele jaar door gebruikt, maar vooral tijdens wedstrijden, en hun toediening verhoogt de conditie van de duiven exponentieel.