kampioenen

Tunduc Family

Tunduc Family

Tunduc Family: 32 keer de 1e plaats op vluchten van 100-1000 km

Sinds 2017 heeft CEST PHARMA kampioenen WBP, Wereldkampioen Marathon – FCI 2021, 32 keer de 1e plaats behaald op vluchten met afstanden variërend van 100 tot 1000 km! We spelen uitsluitend met duivinnen en hebben een uniek motivatiesysteem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de duiven elke week goede prestaties leveren. We nemen deel aan vluchten van verschillende categorieën, van snelheid tot marathon (950 km), maar we richten ons vooral op vluchten van meer dan 500 km, met name marathonvluchten.

Kipp und Sohne, Olteanu Cosmin, Marcu Dumitru, Zamfir Sorin, Feștilă Ioan, Jan Ernest, Stănescu + Dobre

Tussen 2017 en 2021 hebben we deelgenomen aan 14 marathonvluchten en hebben we vijf keer de 1e plaats behaald in de categorie duiven en vier keer in de categorie liefhebbers. In totaal hebben we 32 keer de 1e plaats behaald op een vlucht, zowel voor duiven als liefhebbers. We hebben duiven van bekende en ook anonieme duivenliefhebbers, altijd op zoek naar die duivenfamilies die de eerste plaats kunnen behalen: Kipp und Sohne, Olteanu Cosmin, Marcu Dumitru, Zamfir Sorin, Feștilă Ioan, Jan Ernest, Stănescu + Dobre en hebben we in lijn met de oude Stichelbautduif via Frans Labeeuw gekweekt. Daarnaast hebben we ook kwekers meegebracht van liefhebbers die vooral in onze streek vluchten winnen. We hebben momenteel een 20-tal koppels op ons kweekhok en ons plan is om dit terug te brengen tot 12 koppels. Dit is genoeg voor een hobbyhok!

Vluchten van 100-400 km en zeer zeldzame afstanden boven de 500 km

We spelen met onze jonge duiven vluchten van 100 tot 400 km, zeer zeldzame afstanden boven de 500 km en onze jaarlingen vliegen minstens één marathonetappe van 800 km. Als ze goed presteren, worden ze ook ingezet op de Berlin National, maar met grote voorzichtigheid omdat het een enorm zware vlucht is.

23 Provinciale trofeeën, 8 Provinciaal en 3 Nationaal

2021 was ons beste jaar met maar liefst 23 provinciale trofeeën, 8 Provinciaal en 3 Nationaal, met een partij van 25 duiven. Het culmineerde in het behalen van 1 Wereld Beste duif FCI, op de marathon, ondanks het feit dat we met slechts 6 duiven hadden deelgenomen aan de 3 marathonvluchten. We bezetten de 1e plaats op de eerste twee vluchten in het duivenklassement, en de 15e plaats in het duivenklassement van de Nationaal Berlijn, een unieke prestatie die we neerzetten: de 3 vluchten waren stuk voor stuk zwaar en slechts 2 duiven van de hele provincie West wisten op de eerste dag thuis te komen, alle 3! Het gebeurde op Stendal Național, en beide duiven waren van ons, in omstandigheden waarin we maar 4 duiven hadden ingezet voor deze vlucht!!!

Producten van CEST Pharma en vluchtschema’s op basis van waarnemingen

We gebruiken uitsluitend producten van CEST Pharma en maken vluchtschema’s op basis van waarnemingen van ons eigen hok. We geloven dat de innovatie van deze state-of-the-art nutraceuticals, die wetenschappelijke ontdekkingen verenigt met de behoeften van de duif, hier enorm aan heeft bijgedragen.

Details over ons hok en ons unieke vlieg- en trainingssysteem zijn te vinden op het YouTube-kanaal van Marius Tunduc (https://www.youtube.com/c/MariusTunducPorumbei). Hier laten we zien wat we met onze duiven doen, maar ook tal van andere educatieve filmpjes voor duivenliefhebbers!